Bankszámlaszámunk: 10918001-00000068-64440037     IBAN: HU05 1091 8001 0000 0068 6444 0037     SWIFT: BACXHUHB

Fizetési tájékoztató

 

Honlapunk online értékesítési és fizetési felülete a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja ügyfeleknek. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. Az online értékesítési és fizetési felület a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Wáberer Hungária Zrt. értékesítési és fizetési felülete nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Wáberer Hungária Zrt. értékesítési és fizetési felülete oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell a TLS titkosítást. A biztosítási szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési és fizetési felületén!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire ügyeljen a tranzakció során?

  • Olvassa el az adott biztosítási termék ismertetőjét, szerződéskötési feltételeit, a Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési és fizetési felület ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a fizetés feltételeit!
  • Tanulmányozza át a Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési felület biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
  • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja a TLS titkosításhoz szükséges opciót!

A biztonságról

A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

  1. Ön a Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési felületén elkészített biztosítási ajánlatának elkészítése után, dönthet a biztosítás díjának bankkártyás fizetési móddaltörténő kiegyenlítéséről. A szükséges adatok megadásával már megkötött biztosítási szerződésén fennálló aktuális díjtartozás összegéről is meggyőződhet. A díjhátralék kifizetése érdekében elindíthatja a bankkártyás fizetési tranzakciót. Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés esetén kérjük, vegye figyelembe a jogszabály által meghatározott türelmi időt. 60 napnál régebbi díjtartozás esetén Ön tájékoztató üzenetet fog kapni. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez a kártyaadatait szükséges kitöltenie.

  2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.

  3. A sikeres hitelesítést követően folytatódik a fizetési folyamat.

  4. A fizetést követően Ön visszatér a Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési és fizetési felület oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a biztosítási szolgáltatás ellenértékével (biztosítási díj).

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési felület oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Sikertelennek minősül a fizetés abban az esetben is, ha a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, vagy a böngésző ablakot – mielőtt visszairányításra kerülne a Wáberer Hungária Zrt. online értékesítési felület oldalára – bezárja, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.